Sigilare ICON | Crystal Dental Clinic
smile your way
Programează-te
Adresă Tratamente
0728 838 968
0723 503 525
Programeaza-te
Programează-te online la clinica Crystal Dental Clinic

Sigilare ICON - prevenirea cariilor

Produs inovator pentru tratarea micro-invazivă a cariilor incipiente, fără a mai fi nevoie de folosirea instrumentelor rotative convenţionale. 

Prioritatea Icon este reprezentată de conservarea ţesuturilor dentare integre. Cu noul Infiltrant Icon de la DMG, intrăm într-o nouă eră a tratamentului stomatologic.

 

 

Acum avem şansa de a trata şi elimina cariile incipiente folosind o tehnică nouă, care te va încânta cu siguranţă. Această tehnică elimină nevoia de a utiliza frezele, nu provoacă durere şi nu distruge ţesuturile sănătoase ale dinţilor. Prin utilizarea acestui produs vă oferim un tratament micro-invaziv. Sigilarea dintelui este o manoperă neinvazivă, complet nedureroasă, care nu presupune efectuarea anesteziei și de obicei nici folosirea frezelor.

 

Sigilarea este o tehnică foarte ușor de aplicat la copii, fiind foarte bine tolerată de aceștia. Condiția esențială pentru a beneficia de sigilare este ca dintele/dinții respectivi să nu prezinte nici un început de carie. Tehnica constă în efectuarea unui periaj riguros în cabinetul dentar, cu o pastă specială iar apoi se aplică gelul demineralizant. Ultima etapă este aplicarea sigilantului și polimerizarea acestuia cu o lampă cu lumină specială care-i permite să-și păstreze calitățile în timp.

Avantajele sigilării ICON:

Caria dentară este cauzată de către acizii rezultaţi din metabolizarea (digestia) alimentelor de către bacteriile ce trăiesc în placa bacteriană (stratul albicios ce se formează pe dinţi după câteva ore de la ingestia alimentelor). Periajul dentar îndepărtează acest strat de pe dinţi, ajutând la prevenirea cariei. Problema este că pe o suprafaţă cu sanţuri şi fosete foarte adânci, periajul este ineficient.

 

Sigilantul aplicat în şanţuri transformă suprafaţa foarte abruptă a dintelui într-un relief mult mai domol şi lucios, favorabil autocurăţirii şi mult mai accesibil periuţei dentare, resturile alimentare nemaiavând unde să se ascundă. Un alt aspect este faptul că acolo unde există şanţuri adânci, smalţul este mai subţire şi bacteriile au mai puţin de străbătut până în dentină, aşa că sigilantul aplicat îngroaşă peretele de smalţ în acea zonă, îngreunând şi mai mult accesul acestora.

 

Compozitul fluid aplicat ca sigilant are în compoziţie substanţe antibacteriene pe bază de fluor ce se eliberează încontinuu pe o perioadă îndelungată, având un şi mai mare rol protector şi scăzând şi mai mult riscul măselei de a se caria.

 

Durata de viață a unei sigilări ICON

O sigilare ce rămâne intactă pentru 2-3 ani este apreciată de către medici ca fiind un succes, însă dacă sigilantul necesită reparaţie mai devreme de 2 ani nu considerăm neapărat un eşec. Datorită grosimii stratului aplicat, sigilarea este predispusă fracturilor mai mult decât plombele obişnuite. Pentru a asigura buna protecţie a dinţilor sunt necesare vizite periodice semestriale în care medicul stomatolog verifică integritatea sigilărilor.

 

Programează-te acum pentru o beneficia de sigilarea ICON.

 

Programează-te acum!

 

Cunoaște-ți medicii pentru sigilări dentare:
Ramona Damian
Ramona Damian
Georgiana Radiță
Georgiana Radiță
Mihai Bratu
Mihai Bratu

Programeaza-te
Programează-te online la clinica Crystal Dental Clinic