Tehnologia CAD/CAM | Crystal Dental Clinic
smile your way
Programează-te
Adresă Tratamente
0728 838 968
0723 503 525
Programeaza-te
Programează-te online la clinica Crystal Dental Clinic

Tehnologia CAD/CAM

 

Tehnologia Cerec 3D CAD/CAM - Viitorul în medicina dentară!

 

Tehnologia CAD/CAM își are originile la jumătatea anilor ’80, însă în ultimul deceniu a fost intens valorificată și i s-au adus foarte multe îmbunătăţiri.

 

Considerată o tehnică orientată spre viitor, în continuă evoluție, este extrem de importantă atât pentru tehnicianul dentar cât și pentru medicul stomatolog prin avantajele pe care le oferă. Tratamentele de estetică dentară și cele protetice au devenit tot mai solicitate de către pacienții care doresc să beneficieze de tratamente nedureroase și care să le redea sau să le îmbunățească atât funcția masticatorie, dar mai ales funcția estetică.

 

 

Omul modern asociază starea de sănătate și frumusețea cu un zâmbet alb, strălucitor. Acesta este și scopul medicilor specialiști care pun accent pe restaurarea structurilor dentare cu materiale biocompatibile, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, perfect integrate în fizionomia fiecărui pacient.

 

Sistemul CAD/CAM permite realizarea unor piese protetice care se încadrează în cerințele stomatologului și pacientului, fiind excelente atât din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere al timpului foarte scurt necesar realizării unei restaurări. Pacientul clinicii dentare beneficiază de un tratament nedureros și rezultatele sunt vizibile în cel mai scurt timp.

 

Sistemul CAD/CAM este alcătuit dintr-un scanner, un computer cu un soft de imagine 3D și o unitate de frezare cu freze diamantate, rapide și precise care transformă datele procesate în produs finit.

 

Scopurile sale sunt precise și de un real ajutor în sfera medicinei dentare: creșterea eficienței tratamentului dentar, standardizarea restaurărilor protetice, dezvoltarea unor noi grupe de materiale și concepte de tratament dentar.

 

Etapele realizării unei lucrări protetice cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM în cabinet

  1. Prima etapă constă în pregătirea dintelui în funcție de restaurarea dorită. Anestezia locală este primul pas și se recomandă, ca și în cazul oricărui tratament stomatologic invaziv, pentru confortul pacientului.
  2. Amprentarea optică este etapa cea mai usoară, care durează cateva secunde și astfel se realizează fotografii tridimensionale ale dintelui preparat.  Imaginile sunt capturate automat și clar atunci când camera optică de scanare sesizează cele mai bune imagini ale preparației.
  3. Unitul de frezare utilizează instrumente diamantate ce vor freza, conform informațiilor primite din computer, un bloc din materialul ales cu o precizie de ordinul micronilor în timp foarte scurt.
  4. Fixarea - trusele oferite de firmele producătoare de materiale ceramice oferă posibilitatea glazurării și pigmentării elementului protetic astfel încât aspectul final să fie unul cât mai natural.

Este necesară existența în cabinet a unui cuptor pentru arderea ceramicii. După finisare, lustruire și individualizare coloristică (după caz), lucrarea protetică este fixată (cimentată) pe dinte.

 

Datorită tehnologiei 3D CAD-CAM medicul stomatolog poate realiza lucrările protetice integral ceramice, în cabinetul stomatologic.


Coroanele dentare, care altă dată erau realizate în 7 zile lucrătoare cu cel puțin 2-3 programări la stomatolog, pot fi finalizate acum, grație noilor tehnologii, în doar 45 de minute, necesitând o singură ședință stomatologică.


Se pot realiza de asemenea fațete, coroane dentare, punți protetice de maxim 3 elemente, cape de zirconiu, inlayuri, și onlayuri. În cazul unei obturații (plombe) foarte mari, care acoperă aproape tot dintele (obturație care oricum va cădea și va face probleme), și nu doriți o coroană dentară, puteți să alegeți un inlay sau onlay, din ceramică presată.

 

Avantajele sistemului CEREC 3D:

► Realizarea restaurațiilor integral ceramice în aceeași ședință, economisind timp;
► Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii, până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară;
► Restaurațiile CEREC nu conțin metal! Astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil - ceramica dentară. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare;
► Se pot efectua tratamente restaurative mult mai conservative, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui tău;
► Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare - înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică și nu prin rășini compozite;
► Eliminarea erorii umane în timpul realizării - dintele fiind refăcut în urma unei restaurații dentare a cărei formă și dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.

 

Sistemul CEREC 3D este singurul sistem de pe piața medicinei dentare, care îți poate conferi 100% încredere că este cel mai bun, precis, de calitate și rezistent sistem de restaurări integral ceramice.

Programează-te acum la clinică să afli mai multe despre Tehnologia CAD/CAM!

Programează-te acum!

Implant dentar
testimonial

"Crystal Dental Clinic este cea mai bună clinică de stomatologie pentru copii. Doamna doctor Sorina Blaj îl va face pe copil nu numai cu dinți frumoși și sănătoși ci și să-și dorească să meargă la stomatolog."
Claude B.
testimonial

"Doamna doctor Ela Oprea de la Crystal Dental Clinic i-a plombat băiatului meu cel mare 3 carii, interdentare, fără probleme. Fiul meu nu este foarte maleabil, însă dânsa a fost extrem de blândă și draguță."
Mihaela C.
testimonial

"Datorită “perfecţiunii” dinţilor mei am ajuns prin mâinile multor medici dentisti însă la Crystal Dental Clinic am găsit profesionalismul de care am avut nevoie. Sunt pe deplin mulţumit de mai bine de 10 ani. Vă mulţumesc!"
Cezar M.
testimonial

"Căutând un medic bun, am găsit această clinică. Prin Dna Dr Luiza Mihai am descoperit că la Crystal Dental Clinic totul e la superlativ: oamenii, aparatura, lucrări de calitate și mai ales binele făcut pacienților care-și recapătă zâmbetul și sănătatea."
Iulia A.
testimonial

"Doamna doctor Sorina Blaj este unul dintre oamenii care mi-au influențat cel mai puternic viitorul. Datorită dânsei, nu numai că mi-am pierdut teama de dentist, dar am și decis să dau la stomatologie. Vă mulțumesc pentru tot!"
Daria P.
testimonial

"Noi ne cunoaștem de 13 ani și sper să ne cunoaștem în continuare foarte mulți ani. Nu am avut niciodata durerea de dentist cu toate că am venit cu probleme destul de mari dar care s-au rezolvat tot timpul cu bucurie, zâmbete si profesionalism. Mulțumim că reușiți să creați o atitudine de bucurie intre copii și stomatolog."
Daniela M.
testimonial

Absolut minunată dna Dr. Ela Oprea, nota 20! Prietenoasă, răbdătoare, caldă. Am fost cu băiețelul de 3.3 ani pentru 7 carii! De fiecare dată am revenit liniștiți iar băiețelul venea cu cea mai mare placere!
Cătălina F.
testimonial

Recomand din toată inima pe dna dr. Mihaela Popescu! O doctoriță de milioane care se implică 100% și lucrează... fără durere! Însărcinată în 4 luni, mi-a acordat cea mai mare atenție și m-a scăpat de dureri! O adevărată specialistă și un om deosebit.
Mihaela M.
testimonial

"Acum opt ani căutam un cabinet stomatologic pentru băietelul meu de doi anișori, care avea probleme cu dinții și nici un medic nu îl convinsese să-i “zâmbească”. Printr-o recomandare am ajuns la doamna doctor Blaj și de atunci am devenit toată familia pacienții Crystal Dental Clinic datorită serviciilor și profesionalismului oamenilor care lucrează aici. Vă mulțumim!"
Dragoș E.
testimonial

Doamna doctor Sorina Blaj, de la Crystal Dental Clinic este zâna măseluță a dințișorilor și are mâini magice! Trust me!"
Cristina O.
testimonial

"Mulțumesc doamnei doctor Daniela Enache pentru grija care mi-a purtat-o și pentru buna îngrijire a dinților mei! Are o echipă minunată de oameni profesioniști. Recomand! Aici toată lumea te primește cu căldură."
Victoria V.
testimonial

“Tocmai am terminat a doua vizită la Crystal Dental Clinic şi până în prezent sunt foarte impresionat de amabilitatea personalului şi mai important, de serviciile primite. Voi continua să vin la Crystal Dental Clinic cu placere şi încredere şi în mod sigur voi recomanda prietenilor şi familiei această clinică.”
Mihail V.
testimonial

“O atmosferă minunată, profesionalism, amabilitate, căldură, pasiune pentru îngrijirea dentară. Am păşit pentru prima dată pe uşa Crystal Dental Clinic atunci când eram o fetiţă de 14 ani şi acum, chiar şi după 10 ani mă reîntorc cu aceeaşi dragoste şi entuziasm. De 10 ani, zâmbesc mereu, mândră de rezultatele obţinute. Mulţumesc din suflet echipei Crystal Dental Clinic.”
Ana C.

Programeaza-te
Programează-te online la clinica Crystal Dental Clinic