smile your way
Programează-te
Adresă Tratamente
0728 838 968
Programeaza-te
Programează-te online

Pedodonţie

 

Cât valorează zâmbetul copilului tău?

 

Dentiția copiilor se formează cel mai devreme la 4 luni, odată cu apariția primilor dinți de lapte. Cei 20 de dinți de lapte apar până la vârsta de 3 ani și este foarte important să mențineți sănătatea lor.

Cariile neglijate duc la probleme ce afectează permanent dezvoltarea dinților.

Dinții permanenți apar în jurul vârstei 6 ani, începând cu molării și incisivii din partea inferioară a cavității bucale. Acest proces continuă până în jurul vârstei de 21 de ani.

Pentru prevenția cariilor vă recomandăm să începeți periajul dinților copilului imediat ce primul dinte a erupt. De la vârsta de 4 ani sau 5 ani vă recomandăm să inițiați educația de sănătate orală și să învățați copilul să se spele pe dinți de 2 ori pe zi.

 

 

La Crystal Dental Clinic, copiii vor fi educaţi spre o igienă dentară corectă formându-şi  obiceiuri sănătoase. Prin monitorizarea continuă a creşterii şi dezvoltării dinţilor, medicii noştri pot anticipa eventualele probleme dentare, intervenind la timp pentru rezolvarea acestora. 

La clinica noastră copiii cu vârsta de până la 2 ani beneficiază gratuit de consultaţia iniţială.

 Sigilarea dentară este una dintre cele mai moderne metode de prevenție a cariilor dentare.

De ce este necesară sigilarea dentară?

Imediat după erupție, molării prezintă o morfologie cu șanțuri și fosete adânci, locuri unde se acumulează resturi alimentare și micro-organisme care inițiază caria dentară.


Aceste șanțuri, mai degrabă fisuri, au un diametru mai mic decât firul periei de dinți și sunt profunde.

Etapele de lucru pentru sigilarea dentară:


1. Curățarea suprafeței dintelui cu ajutorul unor periuțe rotative, neimplicând frezajul dintelui;

2. Gravarea dintelui (mordansare). Un gel cu consistență fluidă, în a cărui concentrație intră și acid fosforic, este aplicat prin pensulare, injectare sau cu ajutorul unui burete, fiind lăsat să acționeze 15-30s, după care spațiul de lucru este spălat și uscat.

3. Aplicarea sigilantului se realizează cu instrumente speciale cu vârfuri de unică folosință. Sigilantul trebuie să acopere toate santurile. Acesta se menține 10-15s pentru a permite penetrarea și săturarea smalțului mordansat în mod optim, după care se fotopolimerizeaza.

4. Adaptarea funcțională constă în refacerea morfologiei funcționale a suprafețelor sigilate, îndepărtându-se eventuale contacte identificate cu ajutorul hârtiei de articulație prin utilizarea pietrelor diamantate.

5. Reevaluarea pacienților-dinții sigilați trebuie controlați periodic de către medic, ideal la fiecare 6 luni.

 

 

Care este vârsta potrivită pentru sigilarea dinților?

Nimeni nu poate preciza cu certitudine vârsta, întrucât fiecare copil are propriul său ritm de dezvoltare.

Cu toate acestea se poate afirma faptul că procesul de creștere al dintelui trebui să fie încheiat, iar zona respectivă să fie complet uscată pentru ca sigilarea să se realizeze cu succes.

De asemenea, este important ca micuțul pacient să coopereze cu medicul stomatolog.

Există situații în care copilul nu este cooperant sau este foarte mic, în acest caz, recomandăm inhalosedarea sau sedarea profundă pentru a facilita efectuarea tratamentului în condiții optime.

Copilul tău are nevoie de tine, iar tu ai nevoie de toate informațiile care îi asigură o dezvoltare sănătoasă!

Programează-i copilului tău o vizită la medicul dentist!

 

Dr. Ana Maria Cernica
Dr. Ana Maria Cernica
   Dr. Sorina Blaj
Dr. Sorina Blaj
Dr. Daniela Enache
Dr. Daniela Enache
Dr. Anca Ispas
Dr. Anca Ispas

 

Inhalosedare - Crystal Dental Clinic
testimonial

"When there is hope, there is life! You give comfort, hope and happiness! Thank you for being there for us! I will finally smile your way! Perfection does exist!"
Mrs. Teacher
testimonial

"Doamna Doctor Sorina Blaj este unul dintre oamenii care mi-au influenţat cel mai puternic viitorul. Datorită dânsei, nu numai că mi-am pierdut teama de dentist, dar am şi decis sa dau la stomatologie. Vă mulţumesc pentru tot!"
Daria P.
testimonial

"Datorită “perfecţiunii” dinţilor mei am ajuns prin mâinile multor medici dentisti însă la Crystal Dental Clinic am găsit profesionalismul de care am avut nevoie. Sunt pe deplin mulţumit de mai bine de 10 ani. Vă mulţumesc!"
Cezar M.
testimonial

"Căutând un medic bun, am găsit această clinică. Prin Dna Dr Luiza Mihai am descoperit că la Crystal Denta Clinic totul e la superlativ: oamenii, aparatura, lucrări de calitate și mai ales binele făcut pacienților care-și recapătă zâmbetul și sănătatea."
Iulia A.
testimonial

"Dna Dr. Sorina Blaj este singurul doctor care m-a făcut să stau liniștită pe scaun. Vă multumesc pentru ca aveti o echipă minunată! Revin când voi avea o durere mai mare de dinți."
Hugs&Kisses, Mădălina
testimonial

"Noi ne cunoaștem de 13 ani și sper să ne cunoaștem în continuare foarte mulți ani. Nu am avut niciodata durerea de dentist cu toate că am venit cu probleme destul de mari dar care s-au rezolvat tot timpul cu bucurie, zâmbete si profesionalism. Mulțumim că reușiți să creați o atitudine de bucurie intre copii și stomatolog."
Daniela M.
testimonial

"Felicitări Dnei Dr. Sorina Blaj și intregii echipe !"
Fam. Drăghici
testimonial

"Acum opt ani căutam un cabinet stomatologic pentru băietelul meu de doi anișori, care avea probleme cu dinții și nici un medic nu îl convinsese să-i “zâmbească”. Printr-o recomandare am ajuns la doamna doctor Blaj și de atunci am devenit toată familia pacienții Crystal Dental Clinic datorită serviciilor și profesionalismului oamenilor care lucrează aici. Vă mulțumim!"
Dragoș E.

Programeaza-te
Programează-te online
Te invităm să te abonezi pentru a fi la curent cu toate noutăţile şi promoţiile noastre.
Oferta Crystal Dental Clinic
ÎNCHIDE