smile your way
Programează-te
Adresă Tratamente
0728 838 968
Programeaza-te
Programează-te online

Ortodonție

 

Îți dorești un zâmbet perfect pentru tine sau pentru copilul tău?


Puteţi avea un zâmbet frumos și sănătos, încredere în voi și o bună sănătate și igienă orală !

Ce este Ortodonția?

 

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare.

 

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

 

 

Cum aflu dacă am nevoie de tratament ortodontic?


Numai medicul dentist sau ortodont poate determina dacă aveţi nevoie de un tratament ortodontic.

 

Pe baza unor instrumente de diagnostic care includ anamneza medicală şi dentară completă, un examen clinic, mulajul danturii şi radiografii şi fotografii speciale, medicul dentist sau ortodont decide dacă se recomandă tratamentul ortodontic şi elaborează un plan de tratament individual.

 

Cauze: ereditatea, diferite sindroame, obiceiuri vicioase ca suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte.

 

Candidatul ideal pentru tratament ortodontic:

 

·         Supraocluzie verticală (overbite) – când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori

·         Ocluzia inversă (underbite) – un aspect de buldog, când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă, sau cei superiori sunt retraşi mult în spate

·         Ocluzie încrucişată – când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală

·         Ocluzie deschisă – formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali, atunci când muşcaţi pe dinţii posteriori

·         Malocluzie pe linia mediană – când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori

·         Dinţi distanţiali – spaţii interdentare sau „breşe edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada

·         Înghesuire dentară – când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară

 

Când se recomandă tratamentul ortodontic?

In general, tratamentul ortodontic trebuie inceput din copilarie, in jurul varstei de sapte ani, sau când copilul mai are între 4 şi 6 dinţi de lapte. În această fază a dezvoltării, medicul poate observa deja eventualele probleme de creştere a maxilarului şi a dinţilor permanenţi.

Care sunt avantajele tratamentului ortodontic? 

 

O mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.

Medicii noştri vă stau la dispoziţie cu toate informaţiile necesare. 

 

Copiii dumneavoastră vor fi motivaţi să poarte fie un aparat ortodontic mobil care ajută oasele maxilare să se dezvolte în perioada dentiţiei mixte, fie un aparat ortodontic fix în dentiţia definitivă.

 

 

ȘTIAI CĂ?


Aparatul dentar nu se poartă doar pentru a îndrepta dinții, astfel că ortodonția este parte integrată a oricărui tratament de reabilitare orală cu implanturi, cu fațete și coroane dentare, pentru un rezultat de durată.

În clinica noastră se îmbină estetica dentară, cu ortodonția și implantologia, pentru obținerea unui rezultat atât estetic cât și funcțional de durată.

 

 

Programeaza-te acum pentru o consultatie!

 

Programează-te acum!

 

Cunoaste-ti medicii ortodonti:

 

Dr. Sorina Blaj
Dr. Sorina Blaj
Dr. Anca Ispas
Dr. Anca Ispas
Dr. Ana Maria Cernica
Dr. Ana Maria Cernica

 

Inhalosedare - Crystal Dental Clinic
testimonial

"When there is hope, there is life! You give comfort, hope and happiness! Thank you for being there for us! I will finally smile your way! Perfection does exist!"
Mrs. Teacher
testimonial

"Doamna Doctor Sorina Blaj este unul dintre oamenii care mi-au influenţat cel mai puternic viitorul. Datorită dânsei, nu numai că mi-am pierdut teama de dentist, dar am şi decis sa dau la stomatologie. Vă mulţumesc pentru tot!"
Daria P.
testimonial

"Datorită “perfecţiunii” dinţilor mei am ajuns prin mâinile multor medici dentisti însă la Crystal Dental Clinic am găsit profesionalismul de care am avut nevoie. Sunt pe deplin mulţumit de mai bine de 10 ani. Vă mulţumesc!"
Cezar M.
testimonial

"Căutând un medic bun, am găsit această clinică. Prin Dna Dr Luiza Mihai am descoperit că la Crystal Denta Clinic totul e la superlativ: oamenii, aparatura, lucrări de calitate și mai ales binele făcut pacienților care-și recapătă zâmbetul și sănătatea."
Iulia A.
testimonial

"Dna Dr. Sorina Blaj este singurul doctor care m-a făcut să stau liniștită pe scaun. Vă multumesc pentru ca aveti o echipă minunată! Revin când voi avea o durere mai mare de dinți."
Hugs&Kisses, Mădălina
testimonial

"Noi ne cunoaștem de 13 ani și sper să ne cunoaștem în continuare foarte mulți ani. Nu am avut niciodata durerea de dentist cu toate că am venit cu probleme destul de mari dar care s-au rezolvat tot timpul cu bucurie, zâmbete si profesionalism. Mulțumim că reușiți să creați o atitudine de bucurie intre copii și stomatolog."
Daniela M.
testimonial

"Felicitări Dnei Dr. Sorina Blaj și intregii echipe !"
Fam. Drăghici
testimonial

"Acum opt ani căutam un cabinet stomatologic pentru băietelul meu de doi anișori, care avea probleme cu dinții și nici un medic nu îl convinsese să-i “zâmbească”. Printr-o recomandare am ajuns la doamna doctor Blaj și de atunci am devenit toată familia pacienții Crystal Dental Clinic datorită serviciilor și profesionalismului oamenilor care lucrează aici. Vă mulțumim!"
Dragoș E.

 

 

Programeaza-te
Programează-te online
Te invităm să te abonezi pentru a fi la curent cu toate noutăţile şi promoţiile noastre.
Oferta Crystal Dental Clinic
ÎNCHIDE