smile your way
Programează-te
Adresă Tratamente
0728 838 968
Programeaza-te
Programează-te online

Implantologie

 

Te gândești la un implant dentar?

 

Medicii specialiști implantologi de la Crystal Dental Clinic sunt dedicați și îți pot oferi un implant sigur și eficient.

 

Rezultatul este garantat!

 

Înainte de a începe vei primi sfaturi și soluții personalizate. Astfel, tu vei putea face acest pas atunci când ești pregătit.

 

Contactează-ne acum pentru a discuta cu unul din medicii noștri.

 

Ce sunt implanturile? 

 

Implanturile sunt rădăcini dentare artificiale, din titan, asemănătoare unor şuruburi, care servesc ca elemente de susţinere pentru lucrarea protetică aferentă zonei edentate.

 

Implanturile dentare reprezintă factorul principal în efectuarea tratamentelor dentare pentru restaurarea în mod fidel, pe cât posibil, a condiţiilor naturale din cavitatea bucală în cazul dinţilor distruşi sau lipsei acestora. 

 

Pentru că pot interveni schimbări ale maxilarului/mandibulei şi ale gingiilor, implanturile dentare oferă o soluţie mai bună decât protezele. Cu protezele totale este aproape imposibil să se ajungă la o funcţionare perfectă pe termen lung. Proteza nu se mai potriveşte şi îşi pierde punctul de sprijin. 

 

Cum se realizează un implant dentar?

 

Implantul dentar este plasat în osul maxilarului sau al mandibulei (în locul unei foste rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea unuia sau mai multor dinţi lipsă. În timpul vindecării implantul face legătură cu osul astfel încât, în cele din urmă, acesta este fixat ferm în os.

 

Pe o perioadă de cel puţin 3 luni pentru mandibulă şi 4-6 luni pentru maxilar, implantul stă sub gingie, care-l protejează de solicitările din această fază. 

 

După această perioadă, implantului i se ataşează o altă piesă din titan, care se numeşte bont protetic, deasupra căreia, medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentară care va înlocui dintele, respectiv dinţii lipsă. Implantul preia presiunea din masticaţie în locul rădăcinii, şi o introduce uşor în maxilar, aproape ca un dinte natural. 

 

Videoclipul de mai jos prezintă avantajele implantului dentar.

 

 

Cât costă un implat dentar?

 

Vezi lista de preţuri aici

 

Plata se poate realiza în numerar, cu cardul sau în rate fara dobandă.

 

Care sunt rezultatele unui implant dentar?

 

Sănatate: Se asigură o masticaţie optimă, respectiv o digestie mai bună, evitându-se astfel şi afecţiuni ale stomacului. 

Încredere: Poţi vorbi sau râde fără probleme.

 

De ce implant dentar la Crystal Dental Clinic? 

 

- datorită calităţii înalte a titanului, implanturile sunt biocompatibile cu organismul;

- datorită tehnicii de sedare profundă, implantul este nedureros;

- previne retracţia gingiei şi migrarea dinţilor, opreşte atrofia osoasă;

- consiliere gratuită din partea specialiştilor noştri privind evitarea infecţiilor prin igienă. 

 

 Vei fi uimit de profesionalismul cu care vei fi tratat dar mai ales de rezultatul impecabil al lucrării.

 

Programează-te acum!

 

 

Fă cunoștință cu doctorii:

 

Dr. Ema Ilisescu
Dr. Ema Ilisescu
Dr. Elena Chiru
Dr. Elena Chiru
Dr. Andrei Dănulescu
Dr. Andrei Dănulescu
 

 

 

 

Mai jos vei găsi o lista cu cele mai des întâlnite întrebări puse de pacienți:


Există o vârstă minimă pentru implant? Dar o vârstă maximă?


Dezvoltarea osoasă trebuie să fie încheiată când sunt inserate implanturile. În general se realizează în jurul vârstei de 18 ani, însă această dezvoltare depinde de gen. Astfel fețele se dezvoltă mai rapid și vârsta când dezvoltarea osoasă se încheie poate fi mai mică de 18 ani. Acest lucru se poate verifica și prin efectuarea unei radiografii.


Practic, niciodată nu este prea târziu pentru un implant. Riscul scăzut al tratamentului îl recomandă pentru a fi efectuat la persoane de 70, 80 și chiar 90 de ani. Nu există o vârstă maximă pentru punerea unui implant.

 

Este posibil să fii alergic la implant?

Implantul stomatologic se utilizează de peste 40 ani; acestea sunt realizate din titan pur sau aliaj de titan; aceste materiale sunt biocompatibile. Un studiu recent în domeniul implantologiei orale, efectuat pe 1.500 pacienți a demonstrat că numai la 0,6% din cei 1500 subiecți participanți au dezvoltat reacții alergice la titaniul conținut de către implanturile dentare.

Ce se poate intâmpla dacă nu înlocuim dintele lipsă?

Când nu se înlocuiește dintele lipsă acest fapt poate determina deteriorarea dinților adiacenți prin pierderea masei osoase sau retragerea gingiei în jurul acestor dinți; ceea ce duce la o uzură prematură a celorlaltor dinți. Este posibil să apară dificultăți în a vorbi, a mânca, dureri de cap sau la nivelul maxilarului.

Implantul dentar va fi resimțit ca un obiect străin sau ca un dinte natural?

Implantul dentar va fi resimțit ca un dinte natural, nu veți simți nicio diferență.

Când mă pot întoarce la lucru?

După un control pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice după câteva zile.

Este adevatat că nu este necesară anestezia generală pentru efectuarea unui implant dentar?

Da. Durerea poate fi eliminată prin efectuarea unei anestezii locale. În momentul fixării implantului se vor resimții vibrații și o ușoară presiune dar nu durere. Majoritatea pacienților resimt această procedură ca pe tratarea unei carii care de asemenea se realizează tot sub anestezie locală.

Pacienții diabetici pot să beneficieze de impanturi dentare?

Da, însă starea de sănătate trebuie să fie stabilă. Pacienții diagnosticați cu diabet dar netratat sau instabil pot avea probleme în procesul de vindecare. Consultați medicul diabetolog înainte de intervenție.

Implant vs punte dentară

Implantul dentar este mai puternic și durabil decât punțile dentare sau protezele. Implantul dentar este soluția permanentă în cazul pierderilor dentare. În cazul în care sunt mai mulți dinți lipsă implanturile pot fi utilizate pentru suportul punților sau protezelor dentare pentru a crește stabilitatea acestora. Implantul dentar ușurează viață cotidiană a pacientului deoarece poate mânca ceea ce îi place, vorbește în mod clar, zâmbește cu încredere.

Pot mușca, mânca normal cu o proteză, punte fixate pe implant?

Indiferent dacă aveți o punte, proteză sau coroană pe implant puteți să mușcați, să mâncați, sau vorbiți în mod normal; proteza sau puntea este foarte bine fixată.

Dacă am implant dentar la controlul de securitate de la aeroport detectorul de mentale îl va detecta?

Nu. Implantul dentar nu este magnetic și nu va fi detectat.

Poate implantul dentar să îmi afecteze pacemaker-ul?

Nu, implantul dentar nu are nici un efect electromagnetic. Nu au nici un efect asupra pacemaker-ul.

După procedura de inserare a implantului dentar voi avea dureri?

Gingiile vor fi sensibile în primele zile după implant, obrazul se poate umfla ca o consecință a operației și puteți simți un discomfort. Majoritatea pacienților nu au nevoie de analgezice în zilele ce urmează implantului.

Implantul este recomandat fumătorilor?

Succesul de lungă durată al implaturilor dentare poate fi afectat de fumat; de aceea este recomandat în cadrul consultației inițiale să descrieți obiceiurile dvs pentru a permite o evaluare precisă a riscurilor.

Implantul poate fi inserat imediat după extracție?

Da, acest procedeu poate fi realizat și în aceeași zi și se numește Fast and Fix.Mai ai și alte întrebări sau vrei să vorbim despre realizarea unui implant? Accesează butonul de mai jos, completează formularul și te vom contacta telefonic cât de curând.

 

Programează-te acum!

 

Inhalosedare - Crystal Dental Clinic
testimonial

"When there is hope, there is life! You give comfort, hope and happiness! Thank you for being there for us! I will finally smile your way! Perfection does exist!"
Mrs. Teacher
testimonial

"Doamna Doctor Sorina Blaj este unul dintre oamenii care mi-au influenţat cel mai puternic viitorul. Datorită dânsei, nu numai că mi-am pierdut teama de dentist, dar am şi decis sa dau la stomatologie. Vă mulţumesc pentru tot!"
Daria P.
testimonial

"Datorită “perfecţiunii” dinţilor mei am ajuns prin mâinile multor medici dentisti însă la Crystal Dental Clinic am găsit profesionalismul de care am avut nevoie. Sunt pe deplin mulţumit de mai bine de 10 ani. Vă mulţumesc!"
Cezar M.
testimonial

"Căutând un medic bun, am găsit această clinică. Prin Dna Dr Luiza Mihai am descoperit că la Crystal Denta Clinic totul e la superlativ: oamenii, aparatura, lucrări de calitate și mai ales binele făcut pacienților care-și recapătă zâmbetul și sănătatea."
Iulia A.
testimonial

"Dna Dr. Sorina Blaj este singurul doctor care m-a făcut să stau liniștită pe scaun. Vă multumesc pentru ca aveti o echipă minunată! Revin când voi avea o durere mai mare de dinți."
Hugs&Kisses, Mădălina
testimonial

"Noi ne cunoaștem de 13 ani și sper să ne cunoaștem în continuare foarte mulți ani. Nu am avut niciodata durerea de dentist cu toate că am venit cu probleme destul de mari dar care s-au rezolvat tot timpul cu bucurie, zâmbete si profesionalism. Mulțumim că reușiți să creați o atitudine de bucurie intre copii și stomatolog."
Daniela M.
testimonial

"Felicitări Dnei Dr. Sorina Blaj și intregii echipe !"
Fam. Drăghici
testimonial

"Acum opt ani căutam un cabinet stomatologic pentru băietelul meu de doi anișori, care avea probleme cu dinții și nici un medic nu îl convinsese să-i “zâmbească”. Printr-o recomandare am ajuns la doamna doctor Blaj și de atunci am devenit toată familia pacienții Crystal Dental Clinic datorită serviciilor și profesionalismului oamenilor care lucrează aici. Vă mulțumim!"
Dragoș E.

Programeaza-te
Programează-te online
Te invităm să te abonezi pentru a fi la curent cu toate noutăţile şi promoţiile noastre.
Oferta Crystal Dental Clinic
ÎNCHIDE