Tratament de canal - indicatii post-operatorii
Imprimare

1.     Asteptati-va ca dintele dvs. Sa fie dureros la atingere sau presiune, dupa tratament. In mod obisnuit aceste simptome scad dupa cateva zile / o saptamana dar pot dura o perioada mai lunga. Medicatia anti-inflamatorie va ajuta la diminuarea si scurtarea acestor simptome.

2.     Luati medicatia anti-inflamatorie prescrisa asa cum v-a fost recomandata, pana la final. Luati antialgicele recomandate dar numai pe perioada prezentei disconfortului. Cel mai bine este sa incepeti medicatia impotriva durerii inainte de disparitia anesteziei. In primele 72 de ore trebuie sa luati 1-2 tablete de ibuprofen (nurofen, rupan, advil, motrin) la fiecare 4-6 ore. In plus, puteti folosi un agent analgezic si antipiretic foarte eficient, acetaminofen (tylenol extra strength, paracetamol), 1-2 tablete la fiecare 6 ore. Medicamentele pot crea disconfort stomacal. Administrarea lor impreuna cu mancare va reduce acest efect advers.

3.     Nu continuati medicatia daca dintele devina normal dupa 3 zile. Se intampla in mod obisnuit. Nu intrerupeti medicatia mai devreme chiar daca dintele nu este dureros. Se recomanda expres sa luati medicamentele in primele 3 zile dupa tratament chiar in absenta oricarei simptome.

4.     Puteti manca sau bea imediat dupa disparitia anesteziei. Nu exista constrangeri ale dietei, dar oricum, nu muscati sau mestecati excesiv pe dintele tratat endodontic pana cand nu va fi facuta restaurarea finala permanenta.

5.     Curatati si periati dintii ca de obicei.

6.     Dintele dvs. Are o restaurare temporara relativ puternica. Va rugam sa va programati cat mai curand pentru plasarea restaurarii permanente. Noi recomandam ca toti dintii posteriori sa fie acoperiti cu coroane. Intarzierea restaurarii permanente a dintelui tratat endodontic mareste riscul fracturii si/sau reinfectarii canalului radicular prin infiltratie. Aceasta poate conduce la necesitatea retratarii, tratamentului chirurgical sau extractiei.

7.     O radiografie facuta inainte de restaurarea finala ne va permite sa evaluam procesul de vindecare dupa tratament. Dintele tratat endodontic corect si restaurat adecvat poate dura tot atat de mult ca orice dinte natural. Ca urmare, este important ca dintii tratati endodontic sa fie controlati regulat, atata timp cat un mic procent nu se vindeca complet.

8.     Daca durerea devine severa sau apare umflatura inafara sau inauntrul gurii, va rugam sa contactati clinica. Daca apare umflatura, febra sau disconfort care nu sunt alinate de medicatie, va rugam sa contactati clinica.


Va rugam sunati la clinica daca aveti intrebari sau ingrijorari.

Noutati Crystal Dental Clinic

Abonamente

Abonament Kids

Pentru copiii tăi orice experienţă este unică! Ajută-i să o întâmpine râzând cu gura pană la urechi şi alege abonamentul KIDS, gândit special pentru cei mici. mai mult...

Abonament Teen

Copiii tăi nu prea mai sunt copii, au ajuns la vârsta adolescenţei, perioada de rebeliune şi tot ce este mai frumos în viată. mai mult...

Abonament Adult

Pentru tine şi partenerul tău am creat un abonament dentar de 1 AN, presărat cu profilaxii şi controale la alegere, 10% reducere la manoperele de terapie şi endodonţie. mai mult...